• 20 Απριλίου, 2021

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την εστίαση – Αναμένονται ανακοινώσεις

 Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την εστίαση – Αναμένονται ανακοινώσεις

Η εστίαση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 16:00, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πλησιάζει η ώρα για το άνοιγμα του κλάδου ενώ σύντομα θα έρθουν και νέα μέτρα στήριξης.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος και ‘Ακης Σκέρτσος, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη νωρίτερα δεν διέψευσε ότι εξετάζεται η χορήγηση ενίσχυσης ύψους 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση εστίασης μέσω του ΕΣΠΑ ώστε εστιατόρια, καφέ κλπ να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους μετά τα μέσα Απριλίου, αλλά παρέπεμψε στις ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα.