• 23 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ:”Σχέδιο της κυβέρνησής η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων “

 ΣΥΡΙΖΑ:”Σχέδιο της κυβέρνησής η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων “

Υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης της ΝΔ χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ.

Σε κοινή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης “αναφέρουν πως η σημερινή παρουσίαση του Σχεδίου Ανάκαμψης από τον κ. Μητσοτάκη ήταν μία ακόμη επιβεβαίωση ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις για αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο και τον τρόπο προσέγγισης των χρηματοδοτικών πόρων, η κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθήσει αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζει καλά, προσχηματικές διαβουλεύσεις και απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου

Σε άλλο σημείο στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα εύηχα συνθήματα του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησής του που είναι η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων , η εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με συρρίκνωση των μισθών και η χορήγηση φορολογικών κινήτρων σε λίγους.

“Όσο για τις, έωλες έτσι κι αλλιώς, εξαγγελίες του πρωθυπουργού για δημιουργία 180.000 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα εξαετίας, είναι προφανές, ακόμα και αν επαληθευθούν, ότι δεν αντιμετωπίζουν το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, τη στιγμή που οι άνεργοι είναι ήδη 1.150.000, πριν ακόμη λήξει το πλαίσιο των αναστολών συμβάσεων εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται η απασχόληση να γυρίσει στο επίπεδο του 2019 μετά από 6 χρόνια. Ο πήχης μπαίνει πολύ χαμηλά, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος των χρηματοδοτήσεων που έχει στη διάθεσή του για την ανάκαμψη της οικονομίας” καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.