• 1 Δεκεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ:Μεθόδευση του ΕΟΔΥ για να φανούν λιγότεροι θάνατοι από κοροναϊό

 ΣΥΡΙΖΑ:Μεθόδευση του ΕΟΔΥ για να φανούν λιγότεροι θάνατοι από κοροναϊό

Την επιδείνωση του κλίματος καχυποψίας και δυσπιστίας στην κοινωνία καθώς επίσης και την ενίσχυση της συνωμοσιολογικής ρητορικής των αντιεμβολιαστών θα έχει ως αποτέλεσμα η αλλαγή του ΕΟΔΥ στον τρόπο καταγραφής των θανάτων από κοροναϊό προειδοποιεί ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνει δε, ότι η αλλαγή της μεθοδολογίας ταυτοποίησης των σχετιζόμενων με τον SARS-CoV-2 θανάτων -εντελώς τυχαία- θα οδηγήσει και σε υποδήλωση (κατά 20%) των

«Αντί να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ΕΟΔΥ στην επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας, αντί να ενισχυθεί η διαφάνεια και η δημόσια πρόσβαση στα επιδημιολογικά δεδομένα, αντί να οργανωθεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και πιο αποτελεσματική παρέμβαση στην κοινότητα και στις εστίες υπερμετάδοσης και, φυσικά, αντί να επιστρατευτούν επειγόντως όλες οι διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις για να αντέξει το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει η χώρα», επισημαίνει ο Αν. Ξανθός.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι «δεν είναι μόνο “μοιραίοι και άβουλοι αντάμα”. Βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και τους θεσμούς της και, κατά συνέπεια, τη Δημόσια Υγεία».