• 27 Ιανουαρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί η ηγεσία του Υπ. Υγείας με τον κ. Μητσοτάκη για τη θνησιμότητα ασθενών εκτός ΜΕΘ;

 ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί η ηγεσία του Υπ. Υγείας με τον κ. Μητσοτάκη για τη θνησιμότητα ασθενών εκτός ΜΕΘ;

Να πάρουν θέση σε σχέση με την άποψη του κ. Μητσοτάκη, ότι είναι περίπου το ίδιο για έναν ασθενή με κοροναϊό να βρίσκεται διασωληνωμένος είτε εντός είτε εκτός ΜΕΘ ζητεί το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, η οποία είναι και γιατρός, καθώς επίσης και από τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και τους ιατρικούς συλλόγους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε στα πυρά του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε στοιχεία τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς για τους σχεδόν 150 ανθρώπους που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς αυτούς σε σχέση με εκείνους που είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη»

«Με 100 νεκρούς την ημέρα από κοροναϊό και τη χώρα μας εδώ και τρεις μήνες να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στις ανθρώπινες απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες από το βήμα της Βουλής για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ότι δεν έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται σε κανονικές ΜΕΘ», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.