• 23 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ουσιαστική στήριξη δικηγόρων και επιστημόνων

 ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ουσιαστική στήριξη δικηγόρων και επιστημόνων

Για αδιαφορία ως προς την ουσιαστική οικονομική στήριξη των δικηγόρων αλλά όλων των επιστημόνων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, «εκτός των δικηγόρων, σε δραματική οικονομική κατάσταση βρίσκεται επίσης και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών».

«Οι προεκλογικές υποσχέσεις της προς τη μεσαία τάξη αποδεικνύονται υποκριτικές. Η παράσταση διαμαρτυρίας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου και το ψήφισμα των αιτημάτων τους με 10.000 υπογραφές που κατέθεσαν στον πρωθυπουργό, αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας εξαιτίας της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης», σημειώνει.

Παρασκήνιο: Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Ταραντίλη – Ποιο πρόσωπο αναζητά το Μαξίμου για αντικαταστάτη

«Αναδεικνύουν όμως ταυτόχρονα και την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά την ανάληψη σοβαρών πρωτοβουλιών για την οικονομική στήριξη, ιδίως των μαχόμενων και νέων δικηγόρων που πλήττονται περισσότερο από την υπολειτουργία των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε μεν το ψήφισμα αλλά αρκέσθηκε σε μια αμήχανη σιωπή», προσθέτει.

«Εκτός των δικηγόρων, σε δραματική οικονομική κατάσταση βρίσκεται επίσης και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, όπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση, 9 επιστημονικοί φορείς της χώρας. Η λήψη μέτρων για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη τους είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση, κινούμενη ως τώρα με λογικές “σκόιλ ελικίκου” προσβάλει την αξιοπρέπεια του συνόλου του επιστημονικού κόσμου της χώρας και αδιαφορεί ακόμη και για την επιβίωσή του. Οι περίφημες προεκλογικές της κορώνες για τη μεσαία τάξη αποδεικνύονται ψεύτικες και υποκριτικές».

«Σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος της χώρας θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Είναι πλέον ώρα να τις αναλάβει. Αλλιώς θα αποδειχθεί ακόμη μια φορά, κατώτερη των περιστάσεων», καταλήγει ο κ. Ξανθόπουλος.