Παραίτηση Πέτσα ζητεί ΣΥΡΙΖΑ – Οφείλει να καταθέσει το ποσό που έλαβε κάθε Μέσο και στη συνέχεια να αποχωρήσει

 Παραίτηση Πέτσα ζητεί ΣΥΡΙΖΑ – Οφείλει να καταθέσει το ποσό που έλαβε κάθε Μέσο και στη συνέχεια να αποχωρήσει

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει «με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – μέσα»

Απαντήσεις για το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε μέσο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον οποίον καλεί να παραιτηθεί.

«Η αποκάλυψη της λίστας των μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:

  • Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.
  • Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας».

admin_e4p2sd6v