ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών η συνέντευξη Μητσοτάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών η συνέντευξη Μητσοτάκη

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην “Καθημερινή της Κυριακής” αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών, επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην “Καθημερινή της Κυριακής” αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών.

Μέσα σε ένα κρεσέντο θράσους, ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την ανεργία αντί την εργασία, βαφτίζει το επίδομα των 533 ευρώ για ένα μήνα, αλλά και το κατάπτυστο voucher για κατάρτιση στα ΚΕΚ των 600 ευρώ, ως γενναία και “σοσιαλιστική στήριξη” του εισοδήματος και της εργασίας!

Αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει εργαζόμενους και επιστήμονες, επιδοτώντας τις απολύσεις τους και με αθλιότητες όπως το «Σκοιλ Ελικικού» για να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε φίλους του, είναι βαθιά γελασμένος.

Και, επιτέλους, ας σταματήσει να κρύβεται. Από χθες περιμένουμε μία απάντηση: θα συνεχιστεί αυτό το φιάσκο του δώρου των 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ με το οποίο εξευτελίζει τους επιστήμονες; Παραμένει υπουργός ο κ. Βρούτσης;

Μιλώντας στην Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πάντα πίστευε σε ένα ισχυρό κράτος που πρώτος του ρόλος θα ήταν η προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Κάνοντας προσωπική αυτοκριτική μιλά για τη μεγαλύτερη σημασία που αποδίδει στο ΕΣΥ και για τον τρόπο που έβλεπε ίσως κάποια πράγματα, αλλά και για τις επιλογές που έγιναν σε κάποιες διοικήσεις νοσοκομείων. «Όλοι κρινόμαστε κι όλοι κρίνονται» λέει χαρακτηριστικά

Λέει ακόμη ότι απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ και πως έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά. Συμπληρώνει ωστόσο, πως δεν εννοεί οτι δεν μπορεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας να «συνεργάζεται γόνιμα με τον ιδιωτικό τομέα».

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Λέει επιπλέον ότι η επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα θα γίνει άλλους όρους, μόνιμης προσωπικής υγιεινής. “Θα επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Και πιστεύω ότι στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου θα έχουμε, πια, αρκετά δεδομένα για να μπορούμε να κάνουμε κάποιες πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις”, προσθέτει ενώ λέει πως είναι περίπου σίγουρο πως θα υπάρξει μία επάνοδος του Κορονοϊού το φθινόπωρο και αυτό πάντα με την βάσιμη προϋπόθεση, ότι θα δούμε μια κάμψη λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.

Από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός προαναγγέλει περικοπές επιδομάτων, παρότι δεν ξεκαθαρίζει ποια επιδόματα εννοεί. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δίνει καμιά απάντηση για τα επιδόματα των 600 ευρώ

Σεραφείμ Κοτρώτσος