• 24 Οκτωβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά υπουργού Εθνικής Άμυνας: Ανατριχιαστική η ανευθυνότητά του

 ΣΥΡΙΖΑ κατά υπουργού Εθνικής Άμυνας: Ανατριχιαστική η ανευθυνότητά του

Κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του άγνοια σε σχέση με τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του υπουργείου του!”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα της μετακίνησης του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο με στρατιωτικό ελικόπτερο: «Αντί ο υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία».