• 6 Δεκεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία ανοχή στο σεξισμό του κ. Σταϊκούρα και των βουλευτών της ΝΔ”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία ανοχή στο σεξισμό του κ. Σταϊκούρα και των βουλευτών της ΝΔ”

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στον ειρωνικό τόνο που χρησιμοποίησε ο κατά της Έφης Αχτσιόγλου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη συζήτηση στη Βουλή .

Ο κ. Σταϊκούρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, απαίτησε ειρωνικά από την Έφη Αχτσιόγλου και με ύφος που δεν συνάδει με το κοινοβούλιο, να καταθέσει έγγραφο στα πρακτικά ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια υποσημείωση η οποία στη λογική του κ. Σταϊκούρα θα ανέτρεπε τα όσα δήλωσε η Έ. Αχτσιόγλου αναφορικά με τις μειώσεις των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2022.

Το ύφος αυτό προκάλεσε την αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με κάποιον από τους βουλευτές της ΝΔ να ακούγεται να λέει ότι η κα Αχτσιόγλου χρειάστηκε βοήθεια.

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

«Κύριε συνάδελφε, την επόμενη φορά που θα υπονοήσετε ότι μία γυναίκα από αυτό το βήμα της Βουλής χρειάζεται βοήθεια, σας παρακαλώ, να το ξανασκεφτείτε. Να το ξανασκεφτείτε, πριν ανεβάσω και εγώ τους τόνους γι’ αυτό που λέτε. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει όταν υπάρχει παρεμπόδιση της διαδικασίας και αυτό έκανε ο δικός μας Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Αυτά που εσείς σκέφτεστε μην τα προβάλλετε στους άλλους», ήταν η άμεση αντίδραση της Έ. Αχτσιόγλου.

Τέλος, στη δευτερολογία της η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε προς τον υπουργό Οικονομικών ότι «οποιονδήποτε πίνακα ανέφερα, κ. Σταϊκούρα και να μην το επαναλάβετε αυτό, δεν με έχει προσβάλει κανείς έτσι, για το τι αναφέρω και τι δεν αναφέρω, έχει κατατεθεί στα πρακτικά στον αγαπητό υπάλληλο της Βουλής».

Το περιστατικό δεν έμεινε ασχολάιστο και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «οι συμπεριφορές αυτές δεν θα μένουν αναπάντητες». «Καμία ανοχή στο σεξισμό του κ. Σταϊκούρα και των βουλευτών της ΝΔ».

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Αχτσιόγλου: Αν δούμε, λοιπόν, τον πίνακα 308, μεταβιβάσεις σε νοσοκομεία, βλέπουμε από 1.742.000.000, πάμε σε 1.462.000.000 για το 2022.

Σταϊκούρας: Μπορείτε να καταθέσετε στα πρακτικά τον πίνακα;

Αχτσιόγλου: Ναι, θα τον καταθέσω, κ. Σταϊκούρα.

Σταϊκούρας: Για να δούμε, αν υπάρχει αστεράκι στο Υπουργείο Υγείας.

Αχτσιόγλου: Θα συνεχίσω, κ. Σταϊκούρα. Θα μιλήσω και για τα αστεράκια.

Τσακαλώτος: Να μιλάει καλύτερα και με λιγότερο σαρκασμό.

Πρόεδρος της Επιτροπής: Σας παρακαλώ. Συνεχίστε, κα Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: Κύριε συνάδελφε, την επόμενη φορά που θα υπονοήσετε ότι μία γυναίκα από αυτό το βήμα της Βουλής χρειάζεται βοήθεια, σας παρακαλώ, να το ξανασκεφτείτε. Να το ξανασκεφτείτε, πριν ανεβάσω και εγώ τους τόνους γι’ αυτό που λέτε. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει όταν υπάρχει παρεμπόδιση της διαδικασίας και αυτό έκανε ο δικός μας Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Αυτά που εσείς σκέφτεστε μην τα προβάλλετε στους άλλους.