• 8 Δεκεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου”

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ασκεί σκληρή κριτική στους ενοίκους του Μαξίμου κατηγορώντας τους ότι «κάνουν τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου».

«Η ανεμελιά που επέδειξε πέρυσι η κυβέρνηση στον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οδήγησε στο σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας» τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση με τις επιλογές της παίζει με την υγεία των πολιτών».

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με έμφαση ότι, η« επανάληψη του ίδιου λάθους φέτος, που αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία κάνει τα στραβά μάτια στις ίδιες εικόνες στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, καθιστά σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικροπολιτικό παιχνίδι της ΝΔ, που είναι όμως κίνηση μεγάλου υγειονομικού ρίσκου και δείχνει τραγική υποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και των προειδοποιήσεων των ειδικών».

Στην κριτική του υπογραμμίζει με νόημα ότι «με την πανδημία ήδη εκτός ελέγχου, με σχεδόν 4.000 κρούσματα και 30-40 νεκρούς τη μέρα, με παταγώδη αποτυχία στο εγχείρημα του εμβολιασμού και με τον ECDC να κατατάσσει την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου, με δυσμενή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι επικίνδυνα προβληματικά και ανεύθυνα».

«Ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα, που έρχεται αντιμέτωπη με έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αφού τα στοιχεία του τελευταίου 7ημερου (κρούσματα/100.000 πληθυσμού) δείχνουν μεγάλη επιδείνωση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά» προσθέτει.

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για ακόμη μια φορά με τις επιλογές της παίζει με την υγεία των πολιτών».