• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η “ανεμελιά” του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του

 ΣΥΡΙΖΑ: Η “ανεμελιά” του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του

Για κυνική ομολογία αποτυχίας από το Πρωθυπουργός, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή που εξέδωσε με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που φέρει τίτλο «Η «ανεμελιά» του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του» τονίζεται ότι «τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν πως τα έχουν κάνει όλα τέλεια. Υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, την πανδημία εκτός ελέγχου και τις ανθρώπινες απώλειες να είναι σχεδόν τριψήφιες καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε στη σημερινή συνέντευξη – απολογία».

Κραυγή αγωνίας από το «Παπανικολάου»: “Έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ”

«Για ακόμα μία φορά κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες για «στιγμές ανεμελιάς» για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες» σημειώνεται και επισημαίνεται πως «ακόμα και έτσι όμως, δεν κρύβονται οι παραδοχές του:

1. ότι δεν προετοίμασε τη χώρα για το δεύτερο κύμα γιατί επαναπαύτηκε,

2. ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα έπρεπε να έχουν κλείσει νωρίτερα,

3. ότι υπάρχει «υποσύστημα» καταγραφής του ΕΟΔΥ,

4. ότι μπορεί να υπάρχει χρονική καθυστέρηση στην καταγραφή ενός κρούσματος».

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

«Η «ανεμελιά» του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του. Δυστυχώς, έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα και τη δημόσια Υγεία.

Υ.Γ. Όταν λες «να κρατήσουμε το ΕΣΥ όρθιο», το ελάχιστο που περιμένει κανείς είναι να κάνεις πράξη τα αυτονόητα: Προσλήψεις γιατρών, επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, συνταγογράφηση των τεστ που διαρκώς μειώνονται και πληρωμή των εφημεριών των υγειονομικών, τις οποίες αρνήθηκε στη Βουλή. Ας σταματήσει επιτέλους τον φαρισαϊσμό».