• 12 Μαΐου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της ΝΔ για την “μαύρη” επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας, για μικροπολιτικούς σκοπούς

 ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της ΝΔ για την “μαύρη” επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας, για μικροπολιτικούς σκοπούς

«Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του. Όπως υπογραμμίζει, «κατά τη Νέα Δημοκρατία η χούντα ήρθε από την πολιτική ένταση και τον “λαϊκισμό”».

«Κάνει λάθος», τονίζει και κάνει λόγο για «ένα λάθος συνειδητό», το οποίο «αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας». 

Δηλώσεις από όλα τα κόμματα για την “μαύρη” επέτειο της 21ης Απριλίου

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Όλοι θυμόμαστε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα μάχης κατά του “λαϊκισμού”», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η ημιμάθεια συμβαδίζουν με κοινό στόχο τη λήθη και το ξέπλυμα εκείνων που μέχρι πρόσφατα ήταν πρωτοπαλίκαρα του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση».

ΝΔ: Διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από το λαϊκισμό, το πραξικόπημα των συνταγματαρχών

«Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

    «Η 21η Απριλίου είναι η μαύρη επέτειος ενός καθεστώτος που προκάλεσε πληγές και τραγωδίες», επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει: «Η Χούντα καταπάτησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, βασάνισε και δολοφόνησε πολίτες για τις απόψεις τους, ανέκοψε την πρόοδο της χώρας και, βέβαια, προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της Κύπρου», επισημαίνει η ΝΔ και καταλήγει: «54 χρόνια μετά, η προστασία και η διαρκής ενδυνάμωση της Δημοκρατίας παραμένει υπόθεση όλων μας. Κάθε μέρα, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το “ποτέ ξανά” από σύνθημα, πραγματικότητα».