• 23 Ιουνίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια

 ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια


Στο αφήγημα του πρωθυπουργού για το “μοντέλο πράσινης ανάπτυξης” στην Αστυπάλαια, απάντησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός από το βήμα της Βουλής, ο οποίος έκανε λόγο για μια φιέστα επικοινωνιακού χαρακτήρα. Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά: «Ο πρωθυπουργός σήμερα παραλαμβάνει πέντε ηλεκτρικά οχήματα από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, και αυτό το ονομάζει πράσινη ανάπτυξη.

Εγκαινιάζει και 9 φορτιστές, από τους οποίους τους 6 τους έχει αγοράσει ο ίδιος ο Δήμος Αστυπάλαιας και τους 3 τους διαθέτει η ιδιωτική εταιρεία και αυτό το ονομάζει κυβερνητική πρωτοβουλία για την ενεργειακή αυτονομία των νησιών.

Διατυμπανίζει ακόμη ότι η Αστυπάλαια θα είναι το πρώτο πράσινο και αυτόνομο νησί της Μεσογείου, αποκρύπτει όμως ότι και η Τήλος και ο Αι Στράτης έγιναν ενεργειακά αυτόνομα με πραγματικές πολιτικές επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν για την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με την έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ, το νησί δεν θα έχει ενεργειακή αυτονομία αλλά θα καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών.

  • «Ακόμη και σήμερα ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ποια θα είναι τα έργα που θα γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος και θα χρηματοδοτηθούν από το “Αντώνης Τρίτσης”. Ποιο θα είναι το πραγματικό ύψος χρηματοδότησης από την εταιρεία; Όλα αόριστα.

Η Αστυπάλαια θα γίνει ένα ανοιχτό εργαστήρι δοκιμής αυτόνομης οδήγησης και θα πάρει υπεραξία η εταιρεία από αυτό. Η Κυβέρνηση, πέρα από τις κορδέλες και την τροφοδότηση της επικοινωνιακής ατζέντας του πρωθυπουργού, πώς έχει σκεφτεί να εξασφαλίσει την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών του νησιού μέσα από αυτό το Πρόγραμμα;

  • Η Αστυπάλαια αξίζει να είναι ένα πράσινο και αυτόνομο νησί, αξίζει και μπορεί να προσελκύσει πράσινες επενδύσεις. Όμως επειδή οι νησιώτες δεν είναι ιθαγενείς να θαμπώνονται με καθρεπτάκια, κάθε τέτοιος σχεδιασμός πρέπει να γίνεται με ουσία και προγραμματισμό και όχι με φιέστες. Αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι χτίζει ένα πράσινο προφίλ για τα νησιά, χωρίς όμως πρακτικό αντίκρισμα και χωρίς τα έργα να έχουν καν πλήρη σχεδιασμό», είπε ο κ. Σαντορινιός.

Καταλήγοντας, ανέφερε «την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός χαμογελά στις κάμερες για ένα πρόγραμμα με πολλά κενά, η Κυβέρνησή του πετάει εκτός από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης την πλειονότητα των Δήμων για έργα σχετικά με την πράσινη οικονομία, βάζοντας ως συνήθως μέσα μόνο λίγους και εκλεκτούς για να πάρουν τη μερίδα του λέοντος».