• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες – Σημαντικές αλλαγές – Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Ραγκούσης οι ΚΟ εκπρόσωποι

 ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες – Σημαντικές αλλαγές – Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Ραγκούσης οι ΚΟ εκπρόσωποι

Σημαντικές αλλαγές στους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι:

α) Τσακαλώτος Ευκλείδης

β) Σκουρλέτης Πάνος

γ) Ραγκούσης Γιάννης

Οι 3 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα συντονίζουν του τομείς που περιλαμβάνονται στις διαρκείς επιτροπές που αναλαμβάνουν:

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οικονομικών Υποθέσεων – Παραγωγής και Εμπορίου

Σκουρλέτης Πάνος: Μορφωτικών Υποθέσεων –Κοινωνικών Υποθέσεων

Ραγκούσης Γιάννης: Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης –Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας παραμένει η Όλγα Γεροβασίλη.

Την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου ανά τομέα αρμοδιότητας αναλαμβάνουν οι παρακάτω βουλευτές:

 Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρει το news247.gr, οι εκπλήξεις και ο χάρτης των αλλαγών έχουν ως εξής:

Η “έκπληξη” στην “σκιώδη κυβέρνηση” του ΣΥΡΙΖΑ ακούει στο όνομα Έφη Αχτσιόγλου. Η τομεάρχης εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει το κομβικό πόστο του τομεάρχη οικονομικών. Την θέση δηλαδή που βρισκόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η απουσία του πρώην υπουργού και η “μεταφορά” του στην κοινοβουλευτική ομάδα πλάι στον πρώην γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη είναι προφανώς ενδεικτική των τελευταίων εξελίξεων που υπήρξαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι Ε.Τσακαλώτος στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το που αυτές λαμβάνονται πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

Στο πλάι της Έφης Αχτσιόγλου θα βρεθούν δύο στελέχη ιδιαίτερα έμπειρα στα φορολογικά ζητήματα. Πρόκειται για τους πρώην υφυπουργούς Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στην θέση του τομεάρχη εργασίας, όπου βρισκόταν η Ε.Αχτσιόγλου αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Πρόκειται για θέση ιδιαίτερα σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ όπου τοποθετείται ένα πρόσωπο προερχόμενο από το κέντρο, γεγονός που σε ένα βαθμό είναι και αυτό έκπληξη.

Επιβεβαιώθηκε η φημολογία για ανάληψη από τον Αλέξη Χαρίτση παραγωγικού τομέα αφού αντικαθιστά τον Νίκο Παππά ως τομεάρχης ανάπτυξης και επενδύσεων. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα παραμένει “εντός” και μεταφέρεται στο υπουργείο Υποδομών, εκεί δηλαδή που θήτευσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Με την σειρά του ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρ.Σπίρτζης “μετατίθεται” στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενώ μέχρι πρότινος τομεάρχης, Γιάννης Ραγκούσης μεταφέρεται στο κοινοβούλιο.

Εκεί μάλιστα θα αναλάβει την εποπτεία σημαντικών επιτροπών όπως της Δικαιοσύνης και της Άμυνας. Παρών στο σχήμα και ο Παύλος Πολάκης, που επιφορτίζεται με τα ζητήματα διαφάνειας, όμως τον τομέα συνολικά αναλαμβάνει ο Κώστας Ζαχαριάδης. Ένα από τα στελέχη της νέας γενιάς που αναβαθμίζεται σαφώς. Αλλαγή έχουμε και στον τομέα πολιτισμού όπου παραμένει ο Πάνος Σκουρολιάκος όμως την ευθύνη θα έχει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Δεν μετακινούνται από τον τομέα Παιδείας ο Νίκος Φίλης, από τον τομέα Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, από τον τομέα Εξωτερικών ο Γιώργος Κατρούγκαλος , από την Μετανάστευση ο Γιώργος Ψυχογιός, από τον τομέα Ενέργειας ο Σωκράτης Φάμελος από την ψηφιακή διακυβέρνηση ο Μάριος Κάτσης, από την Ναυτιλία ο Νεκτάριος Σαντορινιός και από τον τομέα του τουρισμού η Κατερίνα Νοτοπούλου. Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναλαμβάνει τον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης. Σε επιτελική θέση και υπεύθυνος για τα ζητήματα που αφορούν τις τράπεζες, τοποθετείται ο Αλέκος Φλαμπουράρης.