• 2 Αυγούστου, 2021

Σύνταγμα: Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

 Σύνταγμα: Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Έκρυθμο ήταν το σκηνικό στο Σύνταγμα, όπου καταγράφηκαν επεισόδια όταν δυναμιτίστηκε το κλίμα, στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του εμβολιασμού.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στη συγκέντρωση, στην οποία ήταν εμφανής η παντελής απουσία μασκών και αποστάσεων. Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, ορισμένοι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ κατά του εμβολιασμού, άλλοι ελληνικές σημαίες και άλλοι σταυρούς.

Επεισόδια στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στην επεισοδιακή διαδήλωση των αρνητών έπεσαν χημικά, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μουκάλια κατά της αστυνομία η οποία προχώρησε σε ρίψεις νερού από τις αύρες. Xρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα ώστε να απομακρυνθούν οι αντιεμβολιαστές από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κατά τα επεισόδια, μπήκε φωτιά σε κάδο.

Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.