Σύνταγμα: Χιλιάδες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Λιγνάδη και αλληλεγγύη στον Μιχαηλίδη

 Σύνταγμα: Χιλιάδες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Λιγνάδη και αλληλεγγύη στον Μιχαηλίδη

Φωτό από το INTIME

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Τα καλέσματα διαμαρτυρίας συμπληρώνουν το ένα το άλλο, καθώς την ώρα που ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αποφυλακίστηκε -αν και την ίδια ημέρα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό δύο ανήλικων παιδιών- ο Γ. Μιχαηλίδης ζητεί να αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα φυλάκισης (8,5 χρόνια) για συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Στη συγκέντρωση καλούσαν το ΣΕΗ και φεμινιστικές συλλογικότητες. Επίσης, στο Σύνταγμα βρέθηκαν ο Γιάννης Μουζαλας, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και άνθρωποι που κατήγγειλαν τον Δ. Λιγνάδη όπως ο Ν.Σ.

Μετά τις 19:00 πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα στεκόμενος αλληλέγγυος στον Γ. Μιχαηλίδη ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου.

Η πορεία κινήθηκε προς τα Προπύλαια, έφτασε στην Πατησίων, και περνώντας από την πλατεία Κάνιγγος ολοκληρώθηκε στην πλατεία Εξαρχείων λίγο μετά τις 21:30.

Σεραφείμ Κοτρώτσος