“Συνομιλώ καθημερινά με τον Σωτήρη, λείπει από την ενημέρωση – Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον Τσιόδρα

 “Συνομιλώ καθημερινά με τον Σωτήρη, λείπει από την ενημέρωση – Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον Τσιόδρα

Την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του Star , ο πρωθυπουργός μίλησε για τον λοιμωξιολόγο, ο οποίος τον πρώτο καιρό της μάχης με τον κοροναϊό, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το εάν προσπάθησε να επιβάλει τις απόψεις της κυβέρνησης στην επιτροπή των ειδικών, είπε με έμφαση: «Μιλάμε για σοβαρούς επιστήμονες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με την παρουσία του γενικού γραμματέα και υπουργών της κυβέρνησης, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, για να μπορούν να τους δίνουν στοιχεία και οι οποίοι είναι απολύτως ελεύθεροι να αποφασίζουν και να μας εισηγούνται.

Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις, να το τονίσω αυτό. Η επιτροπή εισηγείται, εμείς αποφασίζουμε ως κυβέρνηση και εμείς αναλαμβάνουμε τελικά και την πολιτική ευθύνη. Με τον Σωτήρη Τσιόδρα συνομιλώ σχεδόν καθημερινά. Εμείς εκθέτουμε στην επιτροπή βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και, ναι, δίνουμε στοιχεία. Η επιτροπή πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το κόστος από το κλειστό λιανεμπόριο.

Και η επιτροπή, παραδείγματος χάρη, πρέπει να γνωρίζει ότι η προτίμηση της κυβέρνησης σε αυτή τη συγκυρία, εάν μιλάμε για άνοιγμα σχολείων, είναι πρώτα τα λύκεια και όχι πρώτα τα δημοτικά, γιατί έχουμε το πρόβλημα των Πανελληνίων εξετάσεων».

Στο σημείο αυτό, η Μάρα Ζαχαρέα ρώτησε τον πρωθυπουργό, αν ο Σωτήρης Τσιόδρας λείπει από την ενημέρωση. «Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη, τρεις φορές την εβδομάδα έχουμε πρωινή σύσκεψη, όπου βλέπουμε όλα τα δεδομένα […] Τώρα, με ρωτήσατε αν λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει, αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας».

Για να προσθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση».

admin_e4p2sd6v