• 27 Ιανουαρίου, 2022

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια

 Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με μήνυμά του στο Twitter ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν, είχε συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συζητήθηκαν αρκετά από τα ανοικτά ζητήματα των δυο χωρών, μετά και την υπογραφή της πενταετούς ανανέωσης της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα.

Ο κ. Μπλίνκεν υπογράμμισε πως συνομίλησε με τον κ. Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δυο κρατών αλλά και για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης. «Μαζί συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο μήνυμά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκαν έντονα και θέματα επενδύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ υπογραμμίστηκε ο έντονος ρόλος της χώρας μας στο να προωθηθεί η ειρήνη και η ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.