• 30 Νοεμβρίου, 2020

Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS στην Τρίπολη

 Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS στην Τρίπολη

epaselect epa06076452 Migrants ride a boat after they were rescued by Libyan coastguard in the Mediterranean off the Libyan coast, in Guarabouli, east Tripoli, Libya, 08 July 2017. According to local reports, Libyan coastguards with the help of fishermen have rescued 85 immigrants, including 20 women, who were attempting to reach Europe. A rescued migrant have reported some 20 others went missing in the sea during their failed attempt. EPA/STRINGER EPA/STRINGER

Στη σύλληψη ενός 27χρονου τζιχαντιστή από το Τατζικιστάν, που ήταν πολεμιστής του ISIS, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, που είχε διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο ως παράνομος μετανάστης, του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη.

Άγριο έγκλημα στην Καλλιθέα: Εντοπίστηκε ο δράστης του στραγγαλισμού της 37χρονης

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και έχει διωχθεί στη χώρα του και βασανιστεί, γι’ αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα.

Σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας, είδαν τα στοιχεία του και αμέσως ειδοποίησαν την Αντιτρομοκρατική. Η αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον συλληφθέντα.