• 21 Ιανουαρίου, 2022

Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Sedat Peker

 Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Sedat Peker

Σύμφωνα με τα νέα του Al Jazeera, ο αρχηγός της οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος, Sedat Peker, βρίσκεται υπό κράτηση από τις αρχές των ΗΑΕ και ενδέχεται να εκδοθεί στην Τουρκία, η οποία ζητά την έκδοσή του εδώ και καιρό, αναφέρει δημοσίευμα της cumhuriyet.

«Η εξέλιξη αυτή φαινόταν στον ορίζοντα, όταν ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, υπογράφοντας πολλές συμφωνίες, που περιλάμβαναν επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». Εδώ και εβδομάδες ο Τούρκος αρχιμαφιόζος είχε σταματήσει τις αναρτήσεις στο Twitter, γεγονός που είχε προκαλέσει την περιέργεια ορισμένων στην Τουρκία, αποδίδοντας αυτή τη «σιωπή» σε συμφωνία μεταξύ Ερντογάν – πρίγκηπα, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

H είδηση της σύλληψης του Πεκέρ μεταδόθηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Επίσημη αντίδραση από την Τουρκία δεν υπάρχει ακόμη. 

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλα σημάδια αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Τούρκος επιχειρηματίας Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ, ο οποίος κρατούνταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2018 με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην Τουρκία.