• 21 Απριλίου, 2021

Συνελήφθη γιατρός του Νοσοκομείου Καλύμνου για «φακελάκι» από … Άγγλο ασθενή!

 Συνελήφθη γιατρός του Νοσοκομείου Καλύμνου για «φακελάκι» από … Άγγλο ασθενή!

Με «προσημειωμένα» χαρτονομίσματα ποσού 1.500 ευρώ, στην κατοχή πιάστηκε γιατρός του Νοσοκομείου Καλύμνου και οδηγήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, όμως λίγο αργότερα ο γιατρός επικαλέστηκε λόγους υγείας και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο του νησιού.

Την καταγγελία έκαναν δύο Βρετανοί, που διαμένουν μόνιμα στην Κάλυμνο, και αφορούσε σε χρηματικό ποσό που τους ζήτησε ο γιατρός για επέμβαση που θα έκανε στον έναν από τους δύο, ηλικίας 71 ετών και με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Το ποσό ήταν μεγαλύτερο (3.500€) και συμφωνήθηκε να το καταβάλουν στο γιατρό σε δύο δόσεις, η πρώτη από τις οποίες ήταν τα 1.500€ με τα οποία πιάστηκε ο γιατρός. Οι δύο Βρετανοί αγανάκτησαν, γιατί -όπως κατήγγειλαν- στις αρχές, και το 2019 ο ίδιος γιατρός τους είχε ζητήσει «φακελάκι» 2.000€, χρήματα τα οποία, τότε, είχαν καταβάλει σε δύο δόσεις.

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή- Αναγνωστοπούλου: Πείτε μια συγγνώμη

Οι δύο Βρετανοί, μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, έδωσαν στο γιατρό το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθησε παρέμβαση των αστυνομικών οργάνων και ο γιατρός οδηγήθηκε στο Α.Τ. Καλύμνου για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Λίγη ώρα αργότερα, ο γιατρός επικαλέστηκε λόγους υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ανάστατοι οι κάτοικοι του νησιού

Οι πολίτες αλλά και ο ιατρικός κόσμος του νησιού είναι ανάστατοι γιατί, όπως ανέφεραν πολλοί συνάδελφοι του συγκεκριμένου ιατρού, στοχοποιούνται όλοι οι γιατροί με παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες όπως καταγγέλλουν στο Libre, δεν έγιναν μόνο μία φορά, καθώς και στο παρελθόν, το 2015, υπήρξαν καταγγελίες εναντίον του εν λόγω γιατρού για χρηματισμό, οι οποίες όμως δεν είχαν συνέχεια

Εκφράζουν, μάλιστα, τις ανησυχίες τους ότι και τώρα το θέμα δε θα φτάσει στη δικαιοσύνη, καθώς μετά την αρχική αναστάτωση, παρατηρούν και πάλι ότι χαμηλώνουν οι τόνοι στην υπόθεση…

Οι συνήγοροι του εν λόγω γιατρού, επεσήμαναν σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι από τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα, τα οποία αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Γιατροί και πολίτες της Καλύμνου λένε χαρακτηριστικά ότι η όλη συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου ενοχλεί την τοπική κοινωνία. Αναφέρουν ότι και πέρσι ζήτησε από το συγκεκριμένο ασθενή (ο οποίος αντιμετωπίζει και προβλήματα όρασης) «φακελάκι» για ιατρικές υπηρεσίες. Δηλώνουν ότι κατά σύστημα ζητά «φακελάκι» ο γιατρός από ξένους κατοίκους του νησιού.  Η πρακτική του γιατρού είναι γνωστή και στη Λέρο εκτός της Καλύμνου. Αναφέρονται και σε προηγούμενα περιστατικά: «Έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες εναντίον του γιατρού, αλλά δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Το 2015, έγινε ΕΔΕ για ανάλογο περιστατικό με τον ίδιο γιατρό στο νοσοκομείο Χίου. Ο φάκελος της ΕΔΕ έφτασε στη 2η ΥΠΕ και μετά το θέμα “ξεχάστηκε” δε βγήκε ποτέ πόρισμα».

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν στο libre, ο γιατρός κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες για αρκετό καιρό και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 από την ΕΛ.ΑΣ., οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά πάλι η υπόθεση θάφτηκε…Οι γιατροί του νησιού σκοπεύουν να αναφέρουν το θέμα στον Ιατρικό Σύλλογο επαρχίας Καλύμνου: «Είμαστε 150 γιατροί και οι 149 είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δε θέλουμε να υπάρχουν υποψίες για τους υπόλοιπους που κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με τον όρκο που έδωσαν. Δε θέλουμε να συγκαλυφθεί πάλι η ίδια υπόθεση». 
Όπως φαίνεται, πάντως, ο γιατρός ξεπέρασε άμεσα τα καρδιολογικά του προβλήματα και μετά το πέρας του αυτόφωρου και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέα Κω, αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα κάνει κανονικά τη βάρδιά του, στο νοσοκομείο Καλύμνου…

Ρούλα Σκουρογιάννη