• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Συνέλαβαν στην Τρίπολη ύποπτο για συμμετοχή στον ΙSIS

 Συνέλαβαν στην Τρίπολη ύποπτο για συμμετοχή στον ΙSIS

Έναν ύποπτο για συμμετοχή στον ISIS συνέλαβαν χθες στην Τρίπολη άνδρες της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά από έναν τυπικό έλεγχο στην Τρίπολη, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία για συμμετοχή στον ISIS.

Ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και από την πρώτη έρευνα δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι ο 27χρονος από το Τατζικιστάν έχει σχέση με το ισλαμικό κράτος.

Ο νεαρός στην Ελλάδα βρίσκεται με την γυναίκα του και τα 4 παιδιά τους. Μέσω Τουρκίας έφτασαν στη Μόρια και στη συνέχεια έφυγαν για την Τρίπολη όπου διαμένει με την οικογένεια του σε διαμέρισμα που έχει νοικιαστεί από ΜΚΟ. Μέχρι τότε δεν υπήρχε ερυθρά αγγελία σε βάρος του.

Οριστικό: Kαθολικό lockdown για ένα μήνα, λουκέτο σε γυμνάσια και λύκεια – Δηλώσεις Κικίλια

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος έχει πάρει άσυλο στη χώρα μας, και όταν τον ρώτησαν για την ερυθρά αγγελία, το απέδωσε στη συγγενική σχέση που έχει η γυναίκα του με ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη χώρα του.

Η ζωή τους ήταν ένα μαρτύριο γι αυτό εγκατέλειψαν το Τατζικιστάν είπε στους αστυνομικούς και τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό κράτος.

Η αντιτρομοκρατική ποτέ δεν είχε στοιχεία για την δράση του 27χρονου αλλοδαπού, ενώ δεν είχε καταχωρηθεί ως ύποπτος τζιχαντιστής.

Ο νεαρός οδηγείται στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για να αποφασίσει για την ερυθρά αγγελία που εκκρεμεί σε βάρος του.

Συνεχίζονται οι επαφές των Ελληνικών αρχών με τις αρχές του Τατζικιστάν.

Πηγή: ΕΡΤ