• 23 Ιουνίου, 2021

Συνάντηση Σάντσεθ-Γεννηματά: “Να πρωταγωνιστήσουν οι σοσιαλιστές στη μετά covid εποχή”

 Συνάντηση Σάντσεθ-Γεννηματά: “Να πρωταγωνιστήσουν οι σοσιαλιστές στη μετά covid εποχή”

Με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Ο σοσιαλιστής ηγέτης επισκέπτεται τη χώρα μας, στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αμοιβαιοποίηση του χρέους αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο τονίστηκε ότι πρέπει να έχει περιβαλλοντικό πρόσημο.

Επιπλέον, τάχθηκαν υπερ της πρότασης για την απελευθέρωση της πατέντας αλλά και του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Τέλος, συμφώνησαν την από κοινού οργάνωση τηλεδιάσκεψης των σοσιαλιστικών δυνάμεων το φθινόπωρο.

Από την πλευρά του ο κ. Σάντσεθ δήλωσε πως «η πολιτική οικογένεια μου στην Ελλάδα είναι το Κίνημα Αλλαγής».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές, να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη.

Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες.

Βεβαίως συζητήσαμε και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας».