• 21 Οκτωβρίου, 2021

Συνάντηση Μητσοτάκη με Οσμάνι – ΣΥΡΙΖΑ: Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή

 Συνάντηση Μητσοτάκη με Οσμάνι – ΣΥΡΙΖΑ: Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον όμολογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος της Βόρειας Μακεδονίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

ΣΥΡΙΖΑ: Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή

«Στη σημερινή συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την πιστή τήρηση και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης αφού πρώτα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στη χώρα με τον ακραίο λαϊκισμό του, αφού πρώτα ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στη ρητορική μίσους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αφού εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς με την υποκρισία του, σήμερα ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό.

Ως ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουμε τη σημερινή στάση του κυρίου Μητσοτάκη, που τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον επίσημο τρόπο. Ως επόμενο βήμα αναμένουμε την οφειλόμενη από αυτόν συγγνώμη τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε, όσο και προς τον ελληνικό λαό τον οποίο εξαπάτησε με ψεύδη»

«Με το καλό να φέρει και προς κύρωση επιτέλους τις διμερείς συμφωνίες στη Βουλή που αναβάλλει, γιατί φοβάται το ίδιο του το κόμμα» καταλήγει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.