• 28 Ιανουαρίου, 2021

Συναίνεση εμβολιασμού: 100 υγειονομικοί έχουν υπογράψει το έγγραφο της ντροπής

 Συναίνεση εμβολιασμού: 100 υγειονομικοί έχουν υπογράψει το έγγραφο της ντροπής

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο Open για το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού που έβαλε «φωτιά» στο νοσοκομείο Καρδίτσας και μετά το σάλο προκάλεσε την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το έγγραφο κατά την πρώτη ημέρα και πριν γίνει αντιληπτή η ύπαρξή του από το συνδικάτο, υπέγραψαν 100 υγειονομικοί το έγγραφο της ντροπής.

Αυτό είναι το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού – Παραιτήθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά το σάλο

«Απορούμε πώς δεν αντέδρασε άμεσα η διοίκηση του Νοσοκομείου, ακόμα κι αν δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε… λάδι τις εταιρείες και να ζητάμε από τους συναδέλφους να συναινέσουν. Πρέπει να επιστραφεί πίσω. Οι υπεύθυνοι του εμβολιασμού το συνέταξαν, αλλά η διοίκηση το γνώριζε και φέρει ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη και κεντρικά στο υπουργείο, γιατί αν δεν μπορείς να επιβάλλεις κοινή γραμμή στα 42 εμβολιαστικά κέντρα, πώς θα υπάρξει τάξη στα 1.000 και πλέον που θα ανοίξουν; Θα γράφει ο καθένας ό,τι θέλει;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς είχε ζητηθεί από το υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.