• 30 Ιουλίου, 2021

Συναγερμός στη Ραφήνα με πλοίο από την Ίο με δεκάδες ύποπτα κρούσματα

 Συναγερμός στη Ραφήνα με πλοίο από την Ίο με δεκάδες ύποπτα κρούσματα

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας το βράδυ της Τετάρτης για πλοίο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.
Στο πλοίο, που προερχόταν από την Ίο και κατέπλευσε στις 20:30 στο λιμάνι, επέβαιναν περισσότερα από 70 άτομα νεαρής ηλικίας που θεωρούνταν ύποπτα κρούσματα.

Οι 30 εξ αυτών ήταν παρέα που είχε κανονίσει να πάει μαζί στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ άλλες πληροφορίες τούς θέλουν να συναντώνται εκεί και να πηγαίνουν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι, που εμφάνισαν συμπτώματα, παρέμειναν στο νησί, ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο και έφυγαν από το νησί. Στο λιμάνι τούς περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.
Επί ποδός ήταν το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν, επίσης, εκεί.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμιού, Ευάγγελος Μπουρνούς, επιβεβαίωσε το συμβάν. Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ, έγιναν τεστ σε νεαρά άτομα και «υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν. Έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 μέρες στις οικίες τους».
«Στο πλοίο έγινε απολύμανση» κατέληξε.