Σύμβουλος Ζελένσκι: Ο Πούτιν έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων

 Σύμβουλος Ζελένσκι: Ο Πούτιν έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει de facto σε διαθεσιμότητα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ, υποστήριξε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Oleksiy Arestovych, την ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές για εκκαθαρίσεις σε επίπεδο υψηλόβαθμών αξιωματικών στον ρωσικό στρατό.

Ο Arestovych, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο YouTube στον αντιφρονούντα Ρώσο δικηγόρο και πολιτικό Mark Fagin, ανέφερε:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκερασίμοφ  έχει τεθεί de facto σε διαθεσιμότητα. Θα αποφασίσουν αν θα του δώσουν παραπάνω χρόνο για να διορθώσει τα πράγματα ή όχι». Και πρόσθεσε: «Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τεθωρακισμένων αντιστράτηγος Sergei Kisel έχει επίσης συλληφθεί και απομακρυνθεί μετά την ήττα της στρατιάς του κοντά στο Χάρκοβο».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για τα 12 ναυτικά μίλια: Είχατε την δυνατότητα να το κάνετε αλλά δεν το κάνατε!

Δύο ακόμη Ρώσοι διοικητές έχουν απομακρυνθεί λόγω των μεγάλων απωλειών στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στο Telegram το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο υποστήριξε επίσης ότι ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απομακρύνθηκε επίσης και συνελήφθη, ενώ ο αντιναύαρχος του ερευνάται.

Ο Αρέστοβιτς τόνισε ότι οι πληροφορίες του είναι «προκαταρκτικές», αλλά έρχονται μετά την αποτυχία του Γκερασίμοφ να εμφανιστεί κατά την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας στη Μόσχα τη Δευτέρα, στην οποία αναμενόταν ευρέως να παραστεί. Έρχεται επίσης αφού φέρεται να τραυματίστηκε από θραύσματα στην Ουκρανία, όταν ο Πούτιν τον έστειλε εκεί για να ανατρέψει τον πόλεμο.

Χθες, αποκαλύφθηκε ότι ρωσικά στρατεύματα συνετρίβησαν, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν έναν ποταμό στο Ντονμπάς, αφού η Ουκρανία εντόπισε τις επιθετικές κινήσεις τους και αντέδρασε με πυρά πυροβολικού που κατέστρεψαν τουλάχιστον 58 άρματα.

Μανώλης Δράκος