• 16 Οκτωβρίου, 2021

Σύμβουλος Ερντογάν: Αιτία πολέμου η στρατικοποίηση των νησιών (vid)

 Σύμβουλος Ερντογάν: Αιτία πολέμου η στρατικοποίηση των νησιών (vid)

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε κορυφαίος σύμβουλος ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν υποστήριξε ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου είναι “casus belli”, δηλαδή αιτία πολέμου.

Όπως τόνισε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του ελληνικού στρατού, η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

“Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα” επεσήμανε ο Μεσούτ Χακί Τζασόν, επαναλαμβάνοντας όχι μόνο τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αλλά υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι “αιτία πολέμου”.

Όπως πρόσθεσε ο κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, “Αυτοί δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερ-εξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου”.