• 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Συμφωνία με την TUI για 1,5 εκατ. επισκέπτες – Οι μισοί απ’ ότι πέρσι

 Συμφωνία με την TUI για 1,5 εκατ. επισκέπτες – Οι μισοί απ’ ότι πέρσι

Στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού υπέγραψαν σήμερα στην Κω ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο επικεφαλής του Ομίλου TUI κ. Sebastian Ebel.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως σήμερα στην Κω υπέγραψα μια πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία με την TUI»

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι να έρθει το 50% των τουριστών που έφερε η εταιρία στη χώρα μας πέρυσι. Σημειώνεται ότι το 2019 ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκ. επισκέπτες, άρα ο στόχος φέτος είναι να έρθουν 1,5 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας, μέσω της TUI.

Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, υλοποιείται μέσω της συμφωνίας ο στόχος της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρία θα συνεργαστεί.

«Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς. Επιπρόσθετα, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην χώρα μας. Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές. Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, και κατέληξε:

«Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς. Δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον».

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του CEO της TUI Sebastian Ebel: «Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα.»