• 19 Ιανουαρίου, 2022

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου: “Εγκληματική ενέργεια το άνοιγμα των σχολείων”

 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου: “Εγκληματική ενέργεια το άνοιγμα των σχολείων”

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου τονίζει ότι το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου 2022 «θα αποτελέσει εγκληματική ενέργεια» εφόσον δεν γίνουν δεκτά ορισμένα αιτήματα.

Στα αιτήματα του Συλλόγου είναι μεταξύ άλλων η μείωση των μαθητών στην τάξη και η δωρεάν χορήγηση rapid test και pcr.

Η “στροφή” του ΚΙΝΑΛ για PCR και rapid- Πιο κοντά στην πρόταση Γεωργιάδη- Τι ισχύει στην Ευρώπη

Αναλυτικά η ανακοίνωση

  1. Καταγγέλλουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα ως εγκληματικές τις πολιτικές που ακολουθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ για τη διαχείριση της πανδημίας εφόσον αυτές συνεχίζουν να μην ικανοποιούν στο ελάχιστο βασικούς όρους για την προστασία της δημόσιας υγείας και την περιστολή της μετάδοσης του ιού covid 19 καθώς και της αντιμετώπισης και ίασης των ασθενών από αυτήν με ελαχιστοποίηση των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας από τον ιό covid 19 (δηλ. ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενίσχυση του στόλου των δημόσιων Μ. Μ. Μ., μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις – μέχρι 15 μαθητές το ανώτερο, δωρεάν χορήγηση rapidtest&pcr για όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και συνταγογράφησή τους, καμπάνια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιαστικού προγράμματος).
  2. Τονίζουμε για άλλη μια φορά υψώνοντας κραυγή αγωνίας την αναγκαιότητα της άμεσης επαναλειτουργίας των σχολείων με μείωση των μαθητών στην τάξη (15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα) είτε με εναλλάξ ανά ημέρα προσέλευση των μαθητών κατά το πρότυπο της περιόδου Απριλίου – Ιουνίου 2020 είτε με την άμεση τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος και την λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με 10 έως 15 το ανώτερο μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα (με πεντάωρα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και τα Νηπιαγωγεία και προσωρινή αναστολή της διδασκαλίας των μαθημάτων των Θρησκευτικών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων) και με την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και επιπλέον προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, επαναφέροντας αντίστοιχη πρόταση του σωματείου μας, η οποία είχε κατατεθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη του 2021, ως τη μοναδική εφικτή και ασφαλή για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών πρόταση προσωρινής λειτουργίας των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μέχρι να τελειώσει η πανδημία του ιού covid 19. 
  3. Απαιτούμε: α) την άμεση χορήγηση δωρεάν rapid&pcrtests για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις μέσω συνταγογράφησης του ΕΟΠΥ, ώστε να πάψει το αίσχος, η ταλαιπωρία και οι οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων εργαζόμενων (εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων) οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό όταν νοσούν ή έχουν την υπόνοια ότι θα νοσήσουν αφού ήρθαν σε επαφή με κρούσμα,  β) την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, γ) την επαναφορά των πρωτοκόλλων καραντίνας στις 10 ημέρες και όχι στις 5 ημέρες, δ) την αναθεώρηση των διατάξεων για τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς με στόχο την προστασία χιλιάδων συναδέλφων μας που λόγω προβλημάτων υγείας ή οικογενειακών υποχρεώσεων κινδυνεύουν από τον ιό covid 19, ε) τη χορήγηση δωρεάν σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σε καθημερινή βάση ειδικών προστατευτικών μασκών FFP2 –FFP3, στ) την τακτική ιχνηλάτηση με rapidtest&pcrtestδωρεάν από συνεργία του ΕΟΔΥ για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.
  4. Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας στην περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην εφαρμογή της καταστροφικής για την εκπαιδευτική διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλε – «εκπαίδευσης» να μην δεχτούν να την παρέχουν από τα σπίτια τους και με τον δικό τους εξοπλισμό αλλά μόνο από τα σχολεία τους και με τον ανύπαρκτο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που παρέχει το ΥΠΑΙΘ στις σχολικές μονάδες της χώρας και φυσικά αφού χορηγηθεί ανάλογος εξοπλισμός δωρεάν και στις/στους μαθήτριες/μαθητές μας.
  5. Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας να συνταχθούν πλήρως και μαζικά με τις προτάσεις του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην προσπάθειά μας να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από το Δημόσιο Σχολείο από τη λαίλαπα των καταστροφικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.
  6. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να επιληφθούν του θέματος και να προβούν στη λήψη ανάλογων αποφάσεων και όλοι μαζί να προβούμε σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων μας.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 – 1 – 2022 χωρίς την ικανοποίηση των παραπάνω προϋποθέσεων – αιτημάτων θα αποτελέσει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών.

Επιτέλους ας πάψει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση να αντιμετωπίζουν, με περισσή αναλγησία, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως πειραματόζωα και να μας θεωρούν αναλώσιμους.