• 30 Ιουλίου, 2021

Σύλληψη Παππά: 300 άτομα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το παρασκήνιο

 Σύλληψη Παππά: 300 άτομα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το παρασκήνιο

Λίστα με 300 υπόπτους είχε φτιάξει η Αντιτρομοκρατική για να εντοπίσει τον Χρήστο Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κατάλογος περιελάμβανε άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του “υπαρχηγού” της Χρυσής Αυγής.

Πρόσωπα που μπορεί να είχαν βοηθήσει τον Χρήστο Παππά ή να του παρείχαν καταφύγιο. Όσο περνούσε ο καιρός ο κύκλος των υπόπτων έκλεινε και πριν από δέκα ημέρες η έρευνα έφτασε στου Ζωγράφου. Μια πληροφορία που έφτασε στις Αρχές επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι στο ισόγειο διαμέρισμα, όπου ζούσε η 52χρονη Ουκρανή με ελληνική υπηκοότητα, κρυβόταν ο φυγόδικος χρυσαυγίτης. Εξάλλου, η 52χρονη διέθετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που την καθιστούσαν ιδανική περίπτωση για να αποτελέσει το κρησφύγετό του, καθώς δεν ήταν παντρεμένη, ενώ στο σπίτι της οδού 28ης Οκτωβρίου, δεν μπαινόβγαιναν άλλα άτομα.

Στον εισαγγελέα η 52χρονη που έκρυβε σπίτι της τον Χρήστο Παππά

Σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο Χρήστος Παππάς κρυβόταν και τους εννέα μήνες εκεί και ότι δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε άλλο μέρος από τον περασμένο Οκτώβριο. Και αυτό δείχνει ότι είχε φτιάξει εξαρχής ένα σχέδιο για να διαφύγει της σύλληψης. Ο ίδιος πάντως, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης, υποστηρίζει ότι ήταν περαστικός από το σπίτι. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι σκόπευε να παραδοθεί και μάλιστα μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο όπως τονίζουν αστυνομικοί “αν ήθελε να το κάνει, μπορούσε να το είχε κάνει νωρίτερα”.

Οι αστυνομικοί είχαν “κυκλώσει” το ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου για περισσότερες από δέκα ημέρες. Το παρακολουθούσαν 24 ώρες το 24ωρο και την Πέμπτη το βράδυ, γύρω στις 21.30, αφού απέκλεισαν τους γύρω δρόμους, άρχισαν να χτυπούν δυνατά την πόρτα, δηλώνοντας πως είναι αστυνομικοί και πως γνωρίζουν πως βρισκόταν εκεί ο Χρήστος Παππάς. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του διήρκησε 40 λεπτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιστάθηκε, λέγοντας στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”. Το μόνο που ζήτησε ήταν να πάρει μαζί του κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν ένα laptop και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Έρευνες σε 4 χώρες

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπισμού του Χρήστου Παππά, οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα που είναι ο τόπος καταγωγής του. Όμως οι έρευνες δεν περιορίστηκαν στην Ελλάδα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Έτσι, σύμφωνα με το OPEN, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες του εξωτερικού – Σερβία, Βέλγιο, Αλβανία και Κύπρο – με τις οποίες υπήρξε αλληλογραφία προκειμένου να υπάρξει ο σχετικός έλεγχος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σερβίας, αφού υπήρχε μια πληροφορία ότι μπορεί να κρυβόταν σε μοναστήρι. Όλα τα σημεία ελέγχθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, καθώς αποδείχθηκε ότι ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: enikos.gr – Mega – Open