Σύλληψη 12ου δράστη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα οι αρχές (vid)

 Σύλληψη 12ου δράστη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα οι αρχές (vid)

Πολύ κοντά στη σύλληψη του 12ου δράστη της δολοφονική επίθεσης στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Άλκης Καμπανός και να τραυματιστούν δύο φίλοι του. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 11 ατόμων, με τους 10 εξ αυτών να έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από τις δικαστικές Αρχές.
Ο ενδέκατος, ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και τελικώς παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές και εκδόθηκε στην Ελλάδα, αναμένεται να απολογηθεί για την εμπλοκή του αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, κατά την απολογία του αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση με τους άλλους κατηγορουμένους. Ορισμένοι παραδέχονται ότι ήταν στο σημείο αλλά δεν δέχονται ότι κατάφεραν χτυπήματα στον Άλκη, ενώ άλλοι λένε ότι δεν συμμετείχαν καθόλου στο περιστατικό της «τυφλής» οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, ο 20χρονος θα πει ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία, ότι καθόταν στην πίσω θέση του δεύτερου οχήματος, δεν κρατούσε κάποιο όπλο και απλά συμμετείχε στην καταδίωξη των νεαρών.

Η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού του τρίτου οχήματος, που παραμένει ασύλληπτος.
Κατά το ίδιο μέσο, οι κατηγορούμενοι τον έχουν κατονομάσει και η αστυνομία είναι πολύ κοντά στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μικρό του όνομα φαίνεται ότι είναι «Ντίνος» και χαρακτηρίζεται ως «μεγαλύτερος». Παραμένει, ωστόσο, αδιευκρίνιστο εάν αυτός ο χαρακτηρισμός αφορά την ηλικία ή τη θέση του στην ιεραρχία της ομάδας.

Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες πως είναι 34 ετών, ενώ γίνεται λόγος για ένα πολύ κοντοκουρεμένο άνδρα με λίγα μούσια.

Χθες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA στα ευρήματα στο σημείο της δολοφονίας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός σημείωσε πως δείγματα γενετικού υλικού του 19χρονου εντοπίστηκαν στη λεπίδα του δρεπανιού αλλά και το κομβίο αναδίπλωσης του.

Ακόμα, σκουρόχρωμες κηλίδες DNA εντοπίστηκαν στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου, του γκρι πόλο, που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παναγιώτης Δρίβας