• 22 Οκτωβρίου, 2021

Συλλαλητήριο και πορεία συνταξιούχων στο Μαξίμου – “Eμπαιγμός” τα αναδρομικά

 Συλλαλητήριο και πορεία συνταξιούχων στο Μαξίμου – “Eμπαιγμός” τα αναδρομικά

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση είναι για τις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Το συλλαλητήριο γίνεται στον απόηχο της καταβολής των αναδρομικών «ψίχουλα» που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση. Όπως αποδείχθηκε, ο πολυδιαφημισμένος νόμος Βρούτση (4670 του 2020), τελικά αφορά μόλις το 8% των αυτών (132.000), ενώ τα υπέρογκα ποσά ανήλθαν σε… 8 ευρώ τον μήνα κατά μέσον όρο!

Οι συνταξιούχοι εκτιμάται ότι έχουν χάσει από το 2010 έως το 2020 περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς έχει καθυστερήσει αναιτιολόγητα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της νέας προσφυγής που κατατέθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης να υφαρπάξει 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν και οι συνταξιούχοι στην ανακοίνωσή τους, «τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015-2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους.

Δεύτερον, για τα αναδρομικά που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου 4670/20, όσοι από αυτούς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), όποια διαφορά προκύψει αυτή θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Αυτοί οι συνταξιούχοι αναδρομικά δεν θα λάβουν.

Τρίτον, οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, σε αυτούς ήδη τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ’ αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο».