• 26 Νοεμβρίου, 2020

Συγκλονίζει ο γιός 78χρονου: “Είδα την κηδεία του πατέρα μου από το viber”

 Συγκλονίζει ο γιός 78χρονου: “Είδα την κηδεία του πατέρα μου από το viber”

Για τις στιγμές που βίωσε μετά τον θάνατο του πατέρα του μίλησε ο γιός ενός 78χρονου που πέθανε στην Φλώρινα από τον κοροναϊό.

Ο 73χρονος πατέρας του – όπως είπε- είχε ιστορικό με νόσημα, το οποίο δεν σχετίζεται με το αναπνευστικό.

«Τον πατέρα μου τον έβαλαν σε δυο σακούλες και σφράγισαν το φέρετρο. Είδα την κηδεία μέσω viber», είπε αρχικά ο κ. Οικονομίδης και πρόσθεσε: «Λάμβανε κορτιζόνη, είχε αστάθεια και έπεσε και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Αποφασίσαμε να τον πάρουμε στο Νοσοκομείο για να μπορεί κάποιος να τον προσέχει. Λόγω της κατάστασης δεν μπορούσαμε να είμαστε δίπλα του».

Προειδοποίηση επικεφαλής του ΑΧΕΠΑ για τα σχολεία: “Οι μισοί υγειονομικοί κόλλησαν κοροναϊό από τα παιδιά τους” (vid)

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομίδης ανέφερε πως: «Το Σάββατο μας είπε ο γιατρός ότι μάλλον δεν θα βγάλει τη νύχτα. Μας είπαν ότι του παρέχουν ότι μπορούν στο μικρό νοσοκομείο της Φλώρινας με ό,τι μέσα έχουν. Μας είπαν ότι τα πράγματα με τις ΜΕΘ στην Ελλάδα ήταν τραγικά και δεν μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι για τον πατέρα μας».

Στην ανάρτησή του στο Facebook o Kώστας Οικονομίδης έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αρνητές και υποστηρικτές της ύπαρξης ή όχι του covid, συνωμοσιολόγοι ή μη θα ήθελα να σπαταλήσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις σκέψεις μου.

Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που δεν πολυπίστευα στον covid. Για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι ότι δεν πίστευα στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού.

Απλά πίστευα ότι είναι μια πιο βαριά γρίπη και ότι τα ΜΜΕ παραφουσκώνουν την ιστορία. Παρόλες τις απόψεις μου περί τούτου ήμουν και είμαι από αυτά τα “πρόβατα” που φορούν τη μάσκα τους, τα γάντια τους και έπλενα τακτικά τα χεριά μου (αυτό το έκανα και πριν τον Μαρτιο).

Συνεχίζω παρόλα αυτά να πιστεύω ότι υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από όλη αυτήν την ιστορία. Και ΚΑΤΗΓΟΡΩ την εκάστοτε κυβέρνηση του εκάστοτε κράτους για το γεγονός ότι εδώ και 7 μίνες, ενώ ήξεραν ότι έρχεται 2ο σαρωτικό κύμα κορονοϊου, προτιμούν να χρηματοδοτουν τα ΜΜΕ για την διαφήμιση και προώθηση της καμπάνιας εναντίον του covid, αντί να φτιάξουν μονάδες ΜΕΘ για να μπορούν να περιθάλψουν κόσμο.

Άλλα δεν τα γράφω αυτά ούτε για να πείσω κανέναν ότι υπάρχει ή όχι ο ιός, εάν υπάρχει σχέδιο από πίσω ή όχι ή οτιδήποτε άλλο.. Εγώ προσωπικά πλέον είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει και ότι είναι πολύ επικίνδυνος.

Τα γράφω αυτά για να σας πω ότι η απώλεια ενός κοντινοί σου προσώπου πονάει. Η απώλεια ενός κοντινοί σου προσώπου από covid πονάει πολύ περισσότερο.

Την περασμένη Κυριακή Κυριακίδη τον πάτερα μου. Διαγνώστηκε με κορονοϊο την προηγούμενη Τρίτη. Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος 73 χρόνων ο οποίος είχε κάποια προβλήματα υγείας, άλλα ήταν “στο πόδι”. Τον ξεπάστρεψε μέσα σε 4 μέρες. Και πιστέψτε με, επειδή έχασα και την μητέρα μου πριν από 1,5 χρόνο από καρκίνο, ο covid είναι χειρότερος.

Δεν τα γράφω αυτά για να με λυπηθείτε. Τα γράφω για να “τρομάξω” κάποιους που το αντιμετωπιζουν ελαφρά τη καρδία. Σας το λέω με κάθε εντιμότητα ότι δεν εύχομαι τέτοιο θάνατο ούτε στον χειρότερο μου εχθρό.

Ποιος από εσάς θέλει να πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση του αγαπημένου του και να του λένε στην ψύχρα ότι ακόμα και να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ δε θα προτιμήσουν τον μπαμπά σου γιατί είναι 73 χρόνων.

Και να σου λένε ότι εμείς θα του δίνουμε οξυγόνο, άλλα δε θα βγάλει τη νύχτα. Πιστέψτε με δεν θέλει κανένας να χάσει τον αγαπημένο του και να θαφτεί μόνος του μέσα σε σακούλες με σφραγισμένο φέρετρο από τους υπάλληλους του γραφείου τελετών ντυμένους σαν αστροναύτες.

Κι εσύ να παρακολουθείς τη νεκρώσιμη ακολουθία από μακριά. Αν καταφέρει να πας με τα lockdown. Και να το βλέπεις σε βιντεάκι στο viber. Είμαι διαλυμένος. Προσέχετε».