• 26 Νοεμβρίου, 2020

Συγκλονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ στο “Παπανικολάου”: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο- Αυτή τη στιγμή δίνει μάχη 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

 Συγκλονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ στο “Παπανικολάου”: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο- Αυτή τη στιγμή δίνει μάχη 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Óôéãìéüôõðá ìáðü ôçí ÌïíÜäá åíôáôéêÞò èåñáðåßáò óôï íïóïêïìåßï “ÓÙÔÇÑÉÁ”,Ýíá áðü ôá íïóïêïìåßá áíáöïñÜò ãéá ôïí COVID-19,ÐáñáóêåõÞ 24 Áðñéëßïõ 2020 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

«Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο». Η συγκλονιστική αυτή μαρτυρία του Νικόλαου Καπραβέλου, διευθυντή της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη περιγράφει τη σκληρή πραγματικότητα του κορονοϊού στη χώρα ύστερα από 10 ημέρες lockdown και λειτουργεί ως μήνυμα αφύπνισης για όλους.

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τη 18χρονη – ΕΡΤflix

«Δε φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δε μας φοβάται και ο θάνατος» τόνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «οι τελευταίοι που θα πέσουνε θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι.» Όπως εξήγησε η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ποτέ πια στο παρελθόν.

Σημείωσε δε πως η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. «Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Δεν κάνει διάκριση.»

«Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα.», προσέθεσε.

Στη συνέχεια είπε: «Δε βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα.»