• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Συγκλονίζει η γειτόνισσα της γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Δάφνη: Φώναζε βοήθεια, κάλεσα την αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα (ηχητικό)

 Συγκλονίζει η γειτόνισσα της γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Δάφνη: Φώναζε βοήθεια, κάλεσα την αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα (ηχητικό)

(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η γειτόνισσα της γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Δάφνη από τον σύζυγο της, σπάει την σιωπή και εκθέτει την αστυνομία, η οποία αν και γνώριζε δεν ενήργησε, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη. 

Η γειτόνισσα της δολοφονημένης γυναίκας μίλησε στο iEidiseis.gr και την Κάτια Νιάκαρη, σχετικά με όσα είδε και απόφασισε να ειδοποιήσει την αστυνομία. 

Μάλιστα, εκθέτει τις αρχές, οι οποίες αδιαφόρησαν, παρά τις σοβαρές καταγγελίες και τον κίνδυνο που διαφαίνονταν. 

Συγκεκριμένα, η γειτόνισσα της δολοφονημένης γυναίκας είπε πως «την αστυνομία την είχα καλέσει 11/7, επειδή εκείνη την ημέρα είχα ακούσει πολύ φασαρία, έπιπλα, ένα γενικότερο χαμό εντός σπιτιού και την είχα ακούσει να φωνάζει βοήθεια. Απευθείας μόλις φώναξε «βοήθεια», κάλεσα το 100 και έκανα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Έδωσα και το δικό μου κουδούνι, γιατί είχαν αλλάξει, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση (σ.σ. οι αστυνομικοί). Περίμενα στο μπαλκόνι και ήρθαν μετά από 25 λεπτά. Το περιπολικό πέρασε, άνοιξαν τα παράθυρα, δεν κατέβηκε κάποιος και έφυγαν. Αυτή ήταν η διαδικασία που έγινε στις 11/7». 

Επίσης, σημείωσε πως άκουγε συχνά καυγάδες της δολοφονημένης και του συζήγου της, ενώ σχετικά με την απόφαση να ειδοποιήσει τις αρχές, τόνισε πως ήθελε να βοηθήσει. 

«Δεν έκαναν τίποτα άλλο μετά από αυτό. Η κοπέλα, επειδή δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις ως οικογένεια, δεν ήξερα αν την χτυπάει, ούτε είχα δει κάτι σε φανερά σημεία. Τσακωμοί όμως υπήρχαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όταν κάτι γίνεται πολύ συχνά, δεν το σκέφτεσαι, ειδικά σε αυτή την περίπτωση και είναι ένας λόγος που έκανα την συγκεκριμένη ανάρτηση. Πείτε προφητικό ότι έγραψα, όμως νιώθω απογοητευμένη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω καλώντας την Άμεση Δράση». 

Υπενθυμίζεται, πως η δολοφονία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (30/7) στη Δάφνη, όταν η νεαρή γυναίκα βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της που τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στη Δάφνη. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής το ζευγάρι καβγάδισε και ο νεαρός άνδρας τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη γυναίκα του. 

Ύστερα, παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία και είπε «την έσφαξα, την σκότωσα». 

Η κοπέλα βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο στο σπίτι του ζευγαριού, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν και το μαχαίρι του εγκλήματος.