• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Συγκλονιστική μαρτυρία νοσηλευτή: “Νοιώθουν τεράστια μοναξιά οι ασθενείς Covid- Όταν κάποιος “φύγει”,οι συγγενείς δεν μπορούν να τον αποχαιρετίσουν”

 Συγκλονιστική μαρτυρία νοσηλευτή: “Νοιώθουν τεράστια μοναξιά οι ασθενείς Covid- Όταν κάποιος “φύγει”,οι συγγενείς δεν μπορούν να τον αποχαιρετίσουν”

Την συγκλονιστική του εμπειρία με ασθενείς Covid από την Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού του “Σωτηρία” μεταφέρει -με ανάρτησή του στο Facebook- ο νοσηλευτής Δημήτρης Ζέρβας, ως ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους αλλά και εκείνους που αμφισβητούν την μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί μας στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων αναφοράς.

” Οι ασθενείς με Covid νοιώθουν τεράστια μοναξιά”, αναφέρει περιγράφοντας τις πολύ δύσκολες ώρες στους θαλάμους νοσηλείας. “Σας παρακαλώ να προσέχετε για να μην τα ζήσει κανείς όλα αυτά”, καταλήγει στην συγκλονιστική του περιγραφή.

Αναλυτικά γράφει:


Η ΕΜΛΑ (Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού) είναι τμήμα θετικών covid-19 με 22 κρεβάτια.Εκτός των δυσκολιών του χώρου,προσωπικού,υλικών,stress κλπ θέλω να σας τονίσω 2 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε..
Οι ασθενείς με covid(+) εκτός των συμπτωμάτων (πυρετός,δύσπνοια,αγωνία,άγχος για την εξέλιξη της νόσου) έχουν τεράστια ΜΟΝΑΞΙΑ !
Βρίσκονται σε ένα θάλαμο αποκομμένοι από συγγενείς και φίλους.Ούτε το πρόσωπο κ τα χαρακτηριστικά των γιατρών και νοσηλευτών δεν βλέπουν για να πάρουν δύναμη και ζεστασιά από ένα χαμόγελο.Μένει μόνο η φωνή και η καλή συμπεριφορά.
Τα πράγματα είναι χειρότερα στους υπερήλικες που δεν έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και internet.
Κάτι άλλο σοκαριστικό συμβαίνει όταν ‘’φύγει’’ κάποιος ασθενής.Μπαίνει σε ειδικό σάκο ασφαλείας ο οποίος απαγορεύεται να ανοιχθεί.Οι συγγενείς δεν μπορούν να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο,βλεποντάς τον και όπως του αξίζει.
Δεν τα γράφω αυτά για να σας τρομοκρατήσω.
Τα γράφω γιατί τα ζω και με έχουν συγκλονίσει !
Σας παρακαλώ να προσέχετε για να μη ζήσει κανένας τέτοιες στιγμές.
Ευχαριστώ πολύ !