• 29 Οκτωβρίου, 2021

Συγκέντρωση υγειονομικών στο ΣτΕ: Συνθήματα κατά των εμβολίων

 Συγκέντρωση υγειονομικών στο ΣτΕ: Συνθήματα κατά των εμβολίων

Από το πρωί της Παρασκευής δίνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η μεγάλη «μάχη»  για τη νομιμότητα ή όχι… του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού καθώς και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο, ΝΕΑ, ΜEGA – Τι έγινε στην δίκη – Δηλώσεις Καμπαγιάννη, Μαντζουράνη

Στην προσφυγή γίνεται λόγος για παραβίαση μιας σειράς συνταγματικών αρχών όπως της αναλογικότητας καθώς «δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν», όπως σημειώνεται.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα συζητηθεί και η αίτηση ακύρωσης των 46 ανδρών της ΕΜΑΚ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

 Ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το ΣτΕ ήταν αρκετός. Ενα από τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν το «Εεεε, οοοο, πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από δω»