• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Συγκέντρωση στην Ευελπίδων: Απολογείται ο 14χρονος – Τι λέει η μητέρα του (vid)

 Συγκέντρωση στην Ευελπίδων: Απολογείται ο 14χρονος – Τι λέει η μητέρα του (vid)

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται έξω από το κτίριο της Ευελπίδων όπου ο 14χρονος μαθητής απολογείται στον ανακριτή για κακούργημα επειδή συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στα δικαστήρια καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ο 14χρονος που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε από κατάστημα εστίασης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε δυο φορές δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.

Ο 14χρονος Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Μέχρι και αυτή την ώρα κρατείται στην ΓΑΔΑ χωρίς κανείς να μπορεί να τον δει, παρά μόνο ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Ο Βαγγέλης, όπως και χιλιάδες μαθητές, διαδήλωνε με αιτήματα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των σχολείων με υγειονομική ασφάλεια.

Ο δήμος Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, ζητούν την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή τουαπό τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο γιος της μίλησε και στην κάμερα του Mega η μητέρα του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι.

«Ο γιος μου έχει συλληφθεί. Το παιδί κατηγορείται για συμμετοχή σε διαδήλωση 100 ατόμων, όπου σημειώθηκαν βανδαλισμοί, εμπρησμός και ρίψη μολότοφ. Θεωρώ ότι ήταν μια άσχημη στιγμή, εκεί που βρέθηκε. Θέλω να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα με τον Covid, δεν μπορεί καμία μάνα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση να δει το παιδί της», ανέφερε η μητέρα του παιδιού, συμπληρώνοντας πως θέλει να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του.