Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

 Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Βασικά τους αιτήματα είναι να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να παρθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας στα σχολεία.

Kινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και χωρίς διεξοδικό διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα πολιτικά κόμματα.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τη μετατροπή του σχολείου σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων σε «καλά» και «κακά», την αύξηση των μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, στον «κόφτη» που θεσπίζεται στις φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, αλλά και στις αναχρονιστικές διατάξεις που αφορούν την επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών και τις πολυήμερες αποβολές.

admin_e4p2sd6v