• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Συγχωνεύσεις σχολείων: “Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 Συγχωνεύσεις σχολείων: “Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τοπικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, μαζί με ενώσεις γονέων, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ζητούν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, καθώς και να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

Παρέμβαση Παπανδρέου: Έντονες ζυμώσεις και παρασκήνιο – Η αντίδραση των υποψήφιων προέδρων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

«Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ από τη μια, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν “σαρδέλες” τα παιδιά μέσα στα τμήματα» υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά στο κάλεσμά της στην κινητοποίηση.

«Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Η απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο!» τονίζει.