• 19 Ιανουαρίου, 2022

Στρώνει ο καιρός, έρχεται νέα κακοκαιρία

 Στρώνει ο καιρός, έρχεται νέα κακοκαιρία

Η κακοκαιρία «Διομήδης» πέρασε αφήνοντας πίσω της σοβαρά προβλήματα ωστόσο από σήμερα -με εξαίρεση την Κρήτη που θα δεχτεί χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και βροχές στα πεδινά- ο καιρός «καθαρίζει».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το Σαββατοκύριακο αναμένεται ηλιόλουστο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κάποιες τοπικές βροχές την Κυριακή μόνο και το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι ο παγετός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια δεν αποκλείεται να είναι ολικός, δηλαδή η θερμοκρασία να μην καταφέρει να ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου καμία ώρα της ημέρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί και τη νύχτα προς τη βόρεια ηπειρωτική χώρα καταγράφονται ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές κοντά στους -10 και -12 βαθμούς!

Οι βοριάδες σήμερα θα επιμείνουν και κάποιές συννεφιές λόγω της διαφοράς της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας με την ατμόσφαιρα θα έχουμε στο Αιγαίο από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα.

Η βελτίωση του καιρού πάντως δεν θα κρατήσει και πολύ καθώς από Τετάρτη αναμένεται να έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού όμως τα πιο δύσκολα φαίνεται να έρχονται στο τέλος της άλλης εβδομάδας και προς το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου όταν θα έχουμε νέα ισχυρή κακοκαιρία με βροχές, χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.