• 15 Ιανουαρίου, 2021

Στροφή μετά τις αντιδράσεις: Δεν θα παραστεί ο Στεφανής στη γιορτή μίσους

 Στροφή μετά τις αντιδράσεις: Δεν θα παραστεί ο Στεφανής στη γιορτή μίσους

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης εξετάζεται να πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, ο χαρακτήρας της οποίας παραπέμπει στο αρνητικό εμφυλιοπολεμικό παρελθόν.

Πολιτική θύελλα: Ο πρωθυπουργός στέλνει αντιπρόσωπο στη γιορτή του μίσους – Γιατί διαχώρισε τη θέση του ο Δένδιας

Ως γνωστόν, σχολιάζει το δημοσίευμα, «πάγια θέση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι ο Εμφύλιος έχει τελειώσει πριν από 70 χρόνια και πως η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατάλοιπο εκείνης της εποχής».

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η διοργανώτρια της εκδήλωσης μίσους, Ένωση Αποστράτων (ΕΑΑΣ) έκανε λόγο για «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων», όπως αναφερόταν, «αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Στην ίδια εκείνη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ αναφερόταν ότι θα παρίστατο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ γινόταν και αναφορά στα μέτρα υγειονομικής πρόληψης που θα λαμβάνονταν εξαιτίας της COVID-19. Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης στην εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα εκδήλωση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Την αναγκαστική «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης, έστω και την τελευταία στιγμή, σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης: