• 17 Απριλίου, 2021

“Στρατιωτικού τύπου” απάντηση -όπως το 2018- ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Oruc Reis

 “Στρατιωτικού τύπου” απάντηση -όπως το 2018- ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Oruc Reis

Να ακολουθήσει την γραμμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 καλεί ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην υπουργός Εξωτερικών) Γιώργος Κατρούγκαλος την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται να κινηθεί το ελληνικό πολεμικό ναυτικό εναντίον του Oruc Reis, όπως έκανε προ διετίας η φραγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” που έκανε συνεχείς ελιγμούς γύρω από το σκάφος με αποτέλεσμα να μπλεχτούν τα καλώδια ηχοβολισμού και τελικά να καταστεί ανενεργό και να αποσυρθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά στρατιωτικού τύπου απάντηση από την κυβέρνηση ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ενημέρωση των κομμάτων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα/ ΑΟΖ.

Αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την παρεμπόδιση οποιουδήποτε τουρκικού ερευνητικού σκάφους επιχειρήσει να προβεί σε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν.