• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΤΟΠ της επιτροπής των ειδικών σε νέο άνοιγμα της αγοράς – Στόχος η επανέναρξη των δημοτικών

 ΣΤΟΠ της επιτροπής των ειδικών σε νέο άνοιγμα της αγοράς – Στόχος η επανέναρξη των δημοτικών

Η εθνική επιτροπή των 31 ειδικών για τη διαχείριση της επιδημίας, συνεδριάζουν εκ νέου και σύμφωνα με το ethnos.gr, βάζουν απαγορευτικό να ανοίξει περαιτέρω η αγορά πέραν του click away, το οποίο μάλιστα παρακολουθούν ώστε αν χρειασθεί να διακοπεί και αυτό.

Οι ειδικοί θα αναλύσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ ενώ προς ώρας δεν είναι ικανοποιημένοι από την πτωτική πορεία του ιού. Δεν υπάρχει θεαματική μείωση των κρουσμάτων αναφέρουν μέλη της επιτροπής στο ethnos.gr, εξηγώντας ότι τα μειωμένα κρούσματα του Σαββατοκύριακου οφείλονται κυρίως στα λιγότερα τεστ που γίνονται.

Βασικό δείκτη εξάλλου αποτελεί ο αριθμός των διασωληνωμένων και των εισαγωγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη η κινητικότητα στην χώρα είναι αυξημένη και το επιπλέον άνοιγμα της αγοράς θα οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα μετά τις γιορτές. Επιμένουν δε και για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Να υπενθυμιστεί ότι πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 5 το πρωί και έως τις 7 Ιανουαρίου.

Στόχος των μέτρων που επιχειρούν οι ειδικοί να διατηρηθούν αυστηρώς έως τις 7 Ιανουαρίου είναι να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία, εάν όχι μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, τουλάχιστον τη δεύτερη εβδομάδα.

Προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, καθώς τα παιδιά της μικρότερης ηλικίας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη δια ζώσης εκπαίδευση, σύμφωνα με τους ειδικούς της επιτροπής. Γι αυτό και επιδιώκουν να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα της επιδημίας στη χώρα μας, ώστε να μπορέσει να επανέλθει η εκπαίδευση τον Ιανουάριο.

Η κατάσταση τη χώρας αναμένεται να εκτιμηθεί περί τα τέλη του έτους και κοντά στη Πρωτοχρονιά, οπότε και οι επιστήμονες θα γνωρίζουν εάν μπορούν να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία ή όχι.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη οι 31 ειδικοί θα συζητήσουν και το θέμα των εμβολιασμών και πώς αυτοί θα πρέπει να γίνουν. Επίσης θα εξετάσουν τον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο αλλά και το πως θα πρέπει να γίνει η καμπάνια πληροφόρησης. Εκτιμούν πάντως ότι ο αριθμός των πολιτών που θα εμβολιασθεί το νέο έτος θα εξαρτηθεί και από την ενημέρωση που θα υπάρξει για την ασφάλεια του εμβολίου.

Πηγή: ethnos.gr