Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη για πλημμέλημα σε 23 και σε έναν για κακούργημα

 Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη για πλημμέλημα σε 23 και σε έναν για κακούργημα

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος 23 συλληφθέντων στα επεισόδια που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες που, κατά περίπτωση, αφορούν αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο και με εντολή του Εισαγγελέα είναι ελεύθεροι.

Δημοσκόπηση: Κατακόρυφη πτώση των κυβερνητικών βουλευτών στη Δ. Αττική – Πρώτοι Κικίλιας, Δένδιας, Βορίδης, Χρυσοΐδης – Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Ένας από τους συλληφθέντες δεν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα γιατί νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ακόμη ένας από τους συλληφθέντες χθες, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών υλών καθώς και τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας και αντίστασης κατά της Αρχής. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ανακριτή από όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων περίπου 200 άτομα των οποίων εμποδίστηκε η είσοδος στον χώρο των δικαστηρίων από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην πύλη του συγκροτήματος. Η προσπάθεια κάποιων από τους συγκεντρωμένους να εισέλθει στον χώρο, δημιούργησε μικρής διάρκειας ένταση όταν οι αστυνομικοί τους απώθησαν στην γύρω περιοχή.

Μανώλης Δράκος