Στον ανακριτή ο ιερέας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης

 Στον ανακριτή ο ιερέας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης ώστε να απολογηθεί.

Μετά την υπόθεση που προκάλεσε σάλο, ο ιερέας στα Κάτω Πατήσια ισχυρίζεται ότι η ανήλικη που τον καταγγέλλει για βιασμό ίσως τον είχε ερωτευτεί. «Ίσως να με είχε ερωτευτεί, όμως εγώ δεν ενέδωσα», είπε.

Στην τηλεόραση του ALPHA ισχυρίστηκε ότι βοηθούσε «την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει».

Πρόσθεσε, πως «η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει». Όπως λέει «η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;».

Η ανήλικη έχει καταθέσει ότι «μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό. Ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά. “Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου” μου έλεγε».

Οι αρχές ερευνούν άλλη μια περίπτωση ανήλικης κοπέλας, την οποία έχει «φωτογραφίσει» στην κατάθεσή της η 16χρονη που κατήγγειλε τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια.

Πηγή: ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος