• 18 Ιουνίου, 2021

Στον αέρα η άρση του lockdown στην Βρετανία – Ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου

 Στον αέρα η άρση του  lockdown στην Βρετανία – Ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε αν η κυβέρνηση θα τηρήσει το σχέδιό της να άρει στις 21 Ιουνίου τους περιορισμούς lockdown στην Αγγλία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Ο Χάνκοκ δήλωσε στο Sky News ότι: «Είναι πολύ νωρίς για να πάρουμε μια τελική απόφαση πάνω σε αυτό. Ο πρωθυπουργός κι εγώ και η (αρμόδια) ομάδα θα εξετάσουμε όλα τα στοιχεία αυτήν την εβδομάδα.

Έχουμε πει ότι θα δώσουμε στον κόσμο επαρκές χρονικό περιθώριο ενόψει της ημερομηνίας της 21ης Ιουνίου».

Εκτός «πράσινης» λίστας τα ελληνικά νησιά

Σημειώνεται πως ρκτός βρετανικής «πράσινης λίστας» για ταξίδια στο εξωτερικό δίχως την υποχρέωση καραντίνας κατά την επιστροφή μένουν δημοφιλή για τους Βρετανούς τουρίστες ελληνικά νησιά.

Καμία χώρα ή προορισμός δεν προστίθενται στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου· αντίθετα η Πορτογαλία «υποβιβάστηκε» από την «πράσινη» στην «πορτοκαλί» λίστα -στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα-, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων διά στόματος του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γραντ Σαπς.

Ειδικότερα για την Ελλάδα είχε προηγηθεί έντονη φημολογία πως στην επικαιροποιημένη «πράσινη» λίστα θα εντάσσονταν πιθανώς η Κως, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, με τη Μύκονο και την Κεφαλονιά να βρίσκονταν επίσης στο «κάδρο».

Το ίδιο και οι Κανάριες Νήσοι, όπως επίσης η Μάλτα και η Φινλανδία.

Στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας βρίσκονται μόνο το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ, τα Νησιά Φόκλαντ, τα Νησιά Φερόε, τα Νησιά Σάντουιτς και η Αγία Ελένη.

Άλλες επτά χώρες εντάσσονται στην «κόκκινη λίστα: Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Τρινιδάδ και Τομπάγκο.