• 29 Νοεμβρίου, 2021

StoDistante: Έτσι θα γίνονται οι συγκεντρώσεις στις ιταλικές πλατείες

 StoDistante: Έτσι θα γίνονται οι συγκεντρώσεις στις ιταλικές πλατείες

Λέγεται StoDistante και αποτελεί ένα πλέγμα τετραγώνων, βαμμένων σε απόσταση 1,8 μέτρων το ένα από το άλλο πάνω στο λιθόστρωτο της πλατείας Piazza Giotto στην Ιταλία.

Με αυτό τον τρόπο το στούντιο Caret Studio σκέφτηκε να ενθαρρύνει την απόσταση στους δημόσιους χώρους, όπου μετά τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι συγκεντρώσεις και θα αρθούν οι περιορισμοί για την εξάπλωση της πανδημίας.

«Η περιοχή της Τοσκάνης όρισε τα 1,8 μέτρα ως την ασφαλή απόσταση που πρέπει να τηρεί ο κόσμος για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού» τόνισαν από το Caret Studio. Τα σημάδια, τα λευκά τετράγωνα, είναι από αδιάβροχη βαφή που μπορεί να εύκολα να αφαιρεθεί και να επανέλθει η πλατεία στην αρχική μορφή της.

Προσωρινή λύση για «συνειδητή χρήση» δημόσιου χώρου το διάστημα που ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, χαρακτήρισαν τη StoDistante οι Matteo Chelazzi, Federico Cheloni και Giulio Margheri, οι οποίοι ίδρυσαν το Caret Studio, το 2014.

«Συλλάβαμε την ιδέα της εγκατάστασης ως μια πλατφόρμα για τους πολίτες να επαναδιεκδικήσουν και επαναχρησιμοποιήσουν ανοιχτούς χώρους μέσω υλοποίησης (εκεί) σειράς πρωτοβουλιών καθώς θα χαλαρώνουν τις επόμενες εβδομάδες οι κανόνες» εξήγησαν μιλώντας στο Dezeen. «Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια προσωρινή υποδομή για μια νέα κοινωνική ζωή» είπαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται στην Ιταλία έως τις 18 Μαΐου, ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι του Vicchio και παιδάκια χρησιμοποιούν εδώ και λίγες ημέρες την εγκατάσταση για να κινηθούν στην πλατεία.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ντιζάινερ, υπάρχουν σχέδια, καθώς χαλαρώνουν τις επόμενες εβδομάδες οι κανόνες, να χρησιμοποιήσει η κοινότητα τη StoDistante και για άλλες χρήσεις, όπως θερινό σινεμά, γυμναστήριο ή για συγκέντρωση του εκκλησιάσματος σε ναούς.