• 24 Ιουνίου, 2021

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οι απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου

 Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ οι απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου

Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα για απευθείας αναθέσεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τις έχει καταγγέλλει, απαριθμώντας την «πυκνή» δραστηριότητα της κυβερνητικής αξιωματούχου.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου συντηρεί ψηλά το θέμα στην ατζέντα και προετοιμάζει νέα παρέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα. Τρείς τομεάρχες του κόμματος αναμένεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά της κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, περιέγραψε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τη Σοφία Νικολάου «είναι τόσα πολλά, που για να μεταφερθούν, θέλουν καροτσάκι» και ότι η μηνυτήρια αναφορά αποτελείται από 92 σελίδες.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «μόνο η διαφορά τιμής στις 15 από τις 40 συνολικά απευθείας αναθέσεις που έκανε η κ. Νικολάου, υπολογίζεται σε 2 εκατ. 200 χιλιάδες ευρώ».

Η τοποθέτηση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Ν.Δ. που αντέδρασαν έντονα.

Αρχικά, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ζήτησε σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και ο ακολούθησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, που έκανε λόγο για στοχοποίηση της κ. Νικολάου.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «χαίρεται» που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά διότι «η λάσπη μένει, ενώ οι μηνυτήριες αναφορές ελέγχονται».